onsdag 31 augusti 2011

♥ Lyxig köksfrukost & trollerisugna mammor ♥

I Söndags kunde vi äntligen äta den första frukosten i vårt nyrenoverade kök. Vi har visserligen litegrann kvar att göra... Det saknas fläktkåpa, lister och dörrfoder, vi har inte hunnit montera alla låd- & skåphandtag, vi har satt kaklet på plats men inte fogat... och så ska jag måla stolarna vita. Men de har åtminstone fått ny klädsel.. Och vi har rinnande vatten och spis! Riktig lyx när man levt utan det i så många veckor :)

Så här glad var Sparven över att äntligen få äta frukost i köket igen! :)

Efter ett par krig i matstolen insåg jag att hon inte ville sitta i den längre, så just nu sitter hon på den gamla IKEA-pallen som fått nytt liv med lite ny vit färg :) Kanske kusin Ellen vill låna ut sin gamla Tripp Trapp-stol till Sparven? Vi får fråga ;)

Det går fortfarande väldigt bra för Sparven i förskolan. Hon tycker såå mycket om sina "fröknar" (de säger faktiskt så själva, pedagogerna) och hon verkar trivas med sina nya kompisar. Så fort hon fått av sig skorna så sätter hon fart in i lekrummet. En enda gång har hon vänt om och blivit ledsen när hon insett att pappa ska gå därifrån. Men det gick över direkt då en av pedagogerna tog upp henne i famnen...

När jag hämtar henne på eftermiddagarna, babblar hon glatt hela vägen hem. Hon berättar om vad som hänt under dagen och sjunger sångerna från sångstunden :)

Och hemma fortsätter det glada humöret en stund till... Tills hon kommer underfund med att hon är hungrig. Och då ska det finnas mat fort. Väldigt fort.. Ibland önskar jag att mammor kunde trolla.

Det går bra för mamma Mia på det nya jobbet också :) Men det får jag berätta om en annan gång... För i vårt nya liv - i den nya verkligheten med tidiga mornar, försenade tåg, miljoner människor i tunnelbanan, förskolebaciller, passerkort, alldeles för mycket kaffe och glada dagishämtningar - så behöver vi gå och lägga oss före tio på kvällarna. Så det blir inga blogginlägg klockan 23:59 på en onsdag längre, för nu kör vi äkta dagisfamiljeliv så det tutar om det! Pappa Martin har ju till och med börjat äta frukost! Det ni! ;)

Kramelurer
Mia

2 kommentarer:

  1. Så fin hon är din lilla Sparv, det strålar om henne!
    Här tar kvällen slut vid 21 fast vi inte längre har några barn i huset...ja, vår lille pälsbaby förståss, han är lite bortskämd och ska ha sällskap i köket varje natt vid ca 00.30 för då ska han äta...Sen sover han till halv tre, då ska han ut...Då är det nästan morgon här...Kramiz

    SvaraRadera
  2. oj vad stor lilltjejen blivit, gillar verkligen den sista bilden!! kan bara instämma i att det e sknt att börja få ordning i köket, vi renoverade för ett par år sen och jisss vilket kaos det var och vad skönt det var när saker började komma på plats! kram

    SvaraRadera