fredag 25 maj 2012

♥ Nyckelpigesång & Tårtvernissage ♥

Det var Förskolans Dag igår, något som jag har sett fram emot sedan jag såg de första anslagen om det på Sparvens förskola. Lyxlunch med "hemlagade" hamburgare för barnen, glass ute på gården efter mellis och sedan aktiviteter med sång & fika för föräldrar och släktingar. Sparven skulle dessutom vara utklädd till nyckelpiga och alla barn på hennes avdelning hade fått göra sina egna jättefina nyckelpigehattar som kronan på verket...

Vädret var helt makalöst fantastiskt. Klarblå himmel med några enstaka tunna slöjmoln & gassande sol. Helt plötsligt är det sommar! ♥

Sparven var jättefin i röd klänning och svarta leggings men var inte alls road av att uppträda inför alla vuxna... Här sitter hon till vänster i knät på sin fröken och visar tydligt vad hon tycker om spektaklet ;)

Det var en trulig liten Sparv som höll hårt i sin nyckelpigehatt,
hon ville absolut inte ha den på huvudet.

Efter sången var det dags för vernissage ...

... och kokerskan hade bakat kalasgoda tårtor till alla avdelningar. Den gick ner med god aptit.

Sparven somnade i vagnen när vi promenerade hem. Det hade varit en händelserik dag och extra påfrestande för en Sparv som numera inte sover på dagen. Så det blev en halvtimmes vila innan morfar kom och hämtade henne för tre dagars äventyr med husvagnen tillsammans med mormor :)

Nyvaken och väldigt väldigt mammig skulle vi säga hej då vid morfars bil ♥ Tur att jag vet att hennes humör är ombytligt, så hon hann knappt iväg med morfar förrän Trulan hade bytts ut mot den glada goa Sparven.

Idag har vi 8 st (!) hantverkarkillar av olika nationaliteter hemma hos oss, eftersom vi ska få alla våra fönster renoverade på bostadsrättsföreningens bekostnad. Ikväll blir det middag i stan tillsammans med goda vänner, imorgon ska vi iväg på båttur i Stockholm för att fira en nybliven 40-åring och sedan är det söndag med mors dag och Sparvens hemkomst. Förhoppningsvis hinner vi vila lite också, min man och jag... och kanske fira vår 13 års förlovningsdag som vi missade i tisdags ;)

Ha en fin helg allihop ♥

Kramelurer
Mia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar