lördag 5 november 2011

♥ Ljus för kottar & Höstkaffe med besk eftersmak ♥

Vi har en årlig tradition att åka in till Skogskyrkogården på Alla Helgons Dag för att tända ljus. Hittills har vi i alla år tagit bilen men idag bestämde vi oss för att göra det till en heldagsutflykt för Sparven. Med buss, tåg och tunnelbana!

Det är en bit att promenera genom Skogskyrkogården. Sparven hade sovit en stund när vi kom fram och fortsatte gärna att åka i vagnen en stund till ♥

När vi kom fram till graven där Martins farmor & farfar vilar, pekade Sparven på det brinnande ljuset och sa: "Titta! Lus åsså!" Vi visste ju att hennes farfar redan varit där en dag innan och hans ljus brann fortfarande så fint i lyktan!

Vi försökte förklara för Sparven att vi tände ljusen för pappas farmor & farfar och för våra andra kära som nu bor i himlen. Då berättade hon snusförnuftigt: "Å för kottarna åsså"...

... för det var ju faktiskt kottar i kransen! :) Den blå lyktan som vi ställde dit, lyste med ett vackert blått sken när vi gick därifrån.

Sparven piggnade till av den friska höstluften...

... och ville promenera själv tillbaka genom hela den långa Skogskyrkogården!

Vid en grav stannade hon till och funderade lite. Vi trodde att hon kanske var lite tagen av alla ljus och intryck. Men så sa hon plötsligt glatt:

"Vovve!"


Vi bestämde oss för att undvika trängseln på T-banan vid Skogskyrkogården och började promenera i riktning mot Globen. Då passerade vi Gamla Enskede Bageri som lockade med kaffedoft och nybakta bullar :)

Efter att i stort sett ha blivit utkastade från caféet med orden "Det kanske börjar bli dags att fundera på att dricka upp kaffet nu, för vi stänger..." så bestämde vi oss för att fortsätta vår härliga höstpromenad mot Globen.

Utanför Globen höll de på att hänga upp julbelysningen!

Det är alltid lika roligt att åka tunnelbana!
Sparven sjöng "Isse Visse Piddel" för alla på tåget :)

I väntan på pendeltåget hem. Tack älskade lilla Sparv för att du har varit så go och glad hela dagen idag

Kramelurer
Mia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar