tisdag 29 november 2011

♥ 2-årskalas i dagarna 2 ♥

Det var inte direkt glada leenden och solsken i blick på Sparven när hon vaknade på sin födelsedag i lördags... Det var ett riktigt ilsket 2-årshumör hon bjöd på fram till lunch, trots att hennes pappa och farmor gjorde sitt bästa för att underhålla henne medan mamma Mia byggde födelsedagstårta. När Sparven sedan upptäckte att det vankades både bullar, kakor och tårta, så vägrade hon förstås att äta lunch och valde istället att sova i två timmar...

Hon vaknade på mycket bättre humör, så vi gjorde oss fina och lekte en stund med Mamma Mias gamla dockhus, vilket vi letat fram från vinden dagen till ära :)

Det blev en väldigt uppskattad bonuspresent på födelsedagen, hon tycker verkligen om att pyssla med de små dockorna och möblerna!

Nappen och snuttefilten spelade en viktig roll när mamma Mia och pappa Martin behövde fixa klart det sista innan kalaset...

... men snart kom de första gästerna med de första presenterna. Då åkte nappen ur eftersom man måste kunna låta som kossan när man leker ;)

Födelsedagsmys hos farfar ♥

Sen blev det dags att blåsa ut tårtljuset!

Tårtans utseende blev inte riktigt som mamma Mia hade tänkt sig. Kaveln (& jag) blev osams med sockerpastan som skulle täcka även runtom, så det blev en hybridtårta med grädde på sidorna istället ;) Men det blev en riktigt god tårta med totalt 7 lager av hemkokt vaniljkräm, hemgjord chokladmousse, rårörda hallon och massor av grädde.

Mamma Mias hembakta syltkakor och kanelbullar

(Bullarna blev för övrigt omnämnda i Sixtens mammas blogg efter barnkalaset på söndagen :) Citat: "Världens godaste bullar hade kalasmamman dessutom gjort. Heeelt otroliga t.o.m och då är jag själv duktig på just bullar, men de var överlägsna. :-)"

TACK fina Sandra! Vad glad jag blev!)

Kusin Ellen fick hjälpa till att öppna presenter :)

Senare på kvällen kom fler gäster och då bjöd vi på middag i både kök & vardagsrum. Sparvens farmor hade stått halva dagen innan och lagat köttgryta och den räckte precis till alla 13 personer som var hungriga :)

Det var en väldigt trött Sparv som gick och la sig på kvällen efter det stora kalaset. Hon fick massor av roliga & fina presenter från familj, släkt & vänner. Hon åt bullar, kakor & tårta, hon stannade uppe alldeles för sent och somnade till slut med ett stort leende på läpparna :) TACK till alla som var med och firade hennes 2-årsdag!

På söndagen var det dags för kalas nummer två för 2-åringen :) Tårtan, bullarna och kakorna som blev över från gårdagen skulle räcka gott och väl till Sparvens söta små kompisar med föräldrar, så den planerade förmiddagsbakningen behövdes alltså inte. Jag hann faktiskt till och med ta en kort middagsvila på soffan för att ladda energi ;)

Sparven tycker om ballonger, så vi hade bl.a. lagt Pippi-ballonger i de "goodiebags" som hennes kompisar fick med sig hem :)

Söta Sixten tycker att det är roligast när man släpper ut luften ur ballongen ;)

Fina Isak läste Sparvens traktorbok :)

Godingen Milian är en hungrig liten godisgroda och tyckte om både tårtan, kakan, bullen och äpplet som han sedan knyckte från fruktfatet ;)

Det var fullt ös i två timmar med fyra barn och 7 vuxna.. Det kändes som fler timmar och fler barn, måste jag säga ;) Och Sparven var helt färdig när alla gått hem, hon satt länge hos sin pappa och bara vilade innan middagen ♥

Jag vill verkligen säga tack till alla som varit med och uppvaktat vår stora lilla tjej på olika sätt. Vi har totalt missat 1:a advent med ljus, julstämning och pyntning mitt i allt 2-årskalasande och idag är jag hemma igen med en väldigt förkyld & hostig liten tjej. Jag är riktigt less på bacillcirkusen men är samtidigt tacksam för att hon har en massa nya leksaker att leka med efter helgens båda kalas. Just nu är det Briotåget som går varmt på banan som vi byggt i vardagsrummet :)

Kramelurer
Mia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar