tisdag 6 september 2011

♥ Med monsterhosta hos den knasiga doktorn ♥

Jag hann, som ni ju redan förstått, jobba en hel vecka på mitt nya jobb innan det var dags att vara hemma för första gången med en sjuk liten Sparv... En vanlig liten höstförkylning övergick till en rejäl monsterhosta över helgen och eftersom pappa Martin är bortrest hela veckan så finns det ingen möjlighet att dela på VAB-dagarna heller. Bra tajming... Hur som helst så var det en väldigt ledsen, mammig och nappig Sparv som var hos doktorn igår tillsammans med sin mamma och älskade "Oovva".

Sparven & Vovven i väntan på att få komma in till doktorn ♥

Doktorn försökte desperat få kontakt med henne genom tårarna. Han ritade knasiga gubbar på ett sjukintyg och skojade med stetoskopet på mamma Mia... Men Sparven hängde i en skör tråd och den gick av totalt när doktorn ville undersöka henne. Hon fäktade bort hans försök till att lyssna på magen, ryggen och titta i öronen. Så det blev till slut bara en snabbsänka... Som inte visade något. Så vi fick ett recept på hostmedicin och så tyckte doktorn att Sparven skulle åka hem och sova med Vovven, så att hon blev glad & frisk igen... "Nää" sa Sparven och klämde fram några fler tårar ♥

Sparvlycka är att få krama om sin "Oovva" i väntrummet hos doktorn, efter att man blivit stucken i fingret och fått ett klistermärke med skalman på ♥

Så nu är vi hemma i ett par dagar och doserar hostmedicin & nässpray, läser böcker, tittar på tecknade filmer, leker affär, lägger pussel och målar med kritor. Hostmedicinen gjorde susen för nattsömnen i alla fall, för inatt har både Sparven och mamma Mia fått sova heeela långa natten!

Sparven har förresten ett litet boktips till alla 1-3-åringar ;) Detta är favoritboken just nu:

Hunden Rund och äventyret Dej. En rimsaga om Hunden Rund som inte kan sitta still! (Han har nog myror i byxorna precis som Sparven ;)

Kramelurer
Mia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar