lördag 11 februari 2012

♥ Mammas lilla kex, sitter du här & smular? ♥

I två dagar har Sparven haft pyjamas på sig. Jag vet inte vilken förkylning det är i ordningen men den här varianten är verkligen jobbig för henne :( Näsan rinner, ögonen rinner, hon har studsande febertemp och ett något skört humör ;) Vad är det egentligen med fredagar i det här huset? Har vi åkt på någon slags fredagsförbannelse, eftersom hon alltid blir sjuk till helgen?

Eller är det för att hon så gärna vill ha kakor? Mamma säger ju att man får äta kakor när man är sjuk ;)

Apropå kakor så är Sparven en väldigt företagsam liten tjej. Hon öppnar dörren till skafferiet, hämtar kökspallen, klättrar upp och ställer sig på sina små tår för att nå upp till paketet med kakor som står högst upp :) När hon sedan fått ner paketet, tagit sin kaka, ställt tillbaka paketet, krånglat sig ner från pallen och stängt skafferiet, så tittar hon på mig, håller upp kakan och säger - glatt undrande - "Hämta kaka till mamma åsså?" :)

Snorigt litet kakmonster i soffan framför TV´n

Men det är ganska mysigt att vara liten och hängig
när man får sjukhänga i soffan med mamma om dagarna ♥

Idag har hon i alla fall varit lite piggare än igår. Så pass att hon orkat leka med tåget, bygga pussel, bygga med klossar och jaga kaninen genom köket. Jag frågade henne vid ett tillfälle idag:

"Gumman, vad gör djuren för något?"

"Mamma - titta! Djuren väntar på tåget!" :)

Och grisen lekte lite tittut också...

Nu har det gått över en vecka utan att Sparven har använt blöja! Hon har fortfarande en på natten för säkerhets skull men snart går vi "all-in" och tar bort den också :) För det första hon gör när hon vaknat på morgonen - efter att hon kommit in till oss med kudden & alla sina mjukiskompisar och sagt sitt kvittrande "heeej" - är att sätta sig på pottan! Hon är superduktig på att ta av sig byxor & trosor själv och hon tömmer dessutom pottan i toaletten när hon är färdig... Däremot stoppar vi henne när hon sedan försöker klättra upp på toan för att spola själv :)

Kramelurer
Mia

1 kommentar:

  1. duktiga lilla sparven, nästan helt torr ju! hoppas lillan kryar på sig snart, men det e absurt att sjukdomarna aldrig tar slut, vi är sjuka nästan varje vecka numera...sen är det helt underbart att hon orkar greja med allt och sen erbjuda sig hämta kaka till mamma åsso :) de e för söta ju! kram på er

    SvaraRadera