lördag 28 januari 2012

♥ I vår lilla värld av solsken & tornados ♥

Vi lever i en värld av humörssvängningar just nu. Det kan inte vara lätt att vara 2 år..? Att på mindre än ett ögonblick förvandlas från den lilla harmoniska Sparven med solskenshumör, till den vilda tornadon som ligger på golvet och fäktar med armar och ben, det måste vara jättejobbigt! Bara för att hennes mamma frågade om hon ville ha sylt på pannkakan?

Men sötis, är du ledsen?

Nej du BUSAR ju bara!!

Mammas MONSTER! ♥

Den här typen av humörssvängningar tycker vi om ;)

Men VARJE dag funderar jag över vad som pågår i hennes huvud just nu..?  Hennes vilja är så ofantligt stark och hon vill så gärna hjälpa till. Med allt. Och hon är helt övertygad om att hennes självpåtagna ansvar är helt oumbärligt här hemma. Att hushållet fullkomligt skulle gå under om hon inte fick vrida på äggklockan när jag kokar pasta... Eller om hon inte fick plocka ur matvarorna ur kassarna när vi varit och handlat. Hon känner ett enormt ansvar av att sitta mitt i tvätthögen och hjälpa mig med tvätten... Hon sorterar på sitt sätt. Och hon kastar sitt eget papper i soppåsen när hon har torkat näsan. Hon ger kaninen mat... ibland lite för generöst ;) Hon vill ta mat själv när vi ska äta och hon vill gärna smörja in sig själv med hudkräm på kvällarna när hon har duschat. Hon visar dessutom en enorm empatisk känsla om någon är ledsen, genom att trösta, kramas och blåsa på det onda.

Mammas sötaste älsklingsmonster ♥

Men det är så otroligt lite som behövs just nu för att vända denna fantastiskt hjälpsamma och varmhjärtade lilla krabat till ett skrikande, sparkande och desillusionerat litet tornado-monster, som kastar tallriken med pannkakor rakt ut i köket... bara för att mamma frågade:

"Vill du ha sylt gumman?"

Utvecklingskris heter det visst...

Kramelurer
// Mia

1 kommentar:

  1. haha helt underbart, du kunde lika gärna beskrivit widar... ena stunden underbar å gosig, i nästa heölt vansinnig och oftast över en liten fråga el förslag som inte föll i god jord...ta hand om er! kram

    SvaraRadera