fredag 28 oktober 2011

♥ Linslusen Sparven & Ruinerande Affärsidéer ♥

Det var fotografering på dagis häromveckan. Vår söta lilla linslus lyckades charma fotografen med fem fantastiska porträttbilder :) En av dem bjuder jag på här...

Hands up!

Men vi kommer förstås att vara lite tråknördiga - sådär som föräldrar kan vara när de tycker att de har världens sötaste unge - och ge bort bilder i julklapp till väl utvalda släktingar ;) Så jag visar inte resten av dem här i bloggen.

Jag vill bara säga (eftersom vi blir halvt ruinerade på kuppen) att detta verkligen är en affärsidé & karriär att satsa på om man vill tjäna pengar. Skolfotograf. Dagisfotograf. Att "sälja" barn till deras egna föräldrar! ;)

Kramelurer
Mia

onsdag 26 oktober 2011

♥ Med hjälm på huvudet & Vovve intill hjärtat ♥

Bara så ni vet...

Sparven älskar att "tyttla" hem från dagis...
"Tyttla FOTT mamma! FOTT! Oj oj ooj, ha ha!"
:)
Kramelurer
Mia

tisdag 25 oktober 2011

♥ Trixigt mätande & Feng Shui-sömn ♥

Vi möblerade om i Sparvens rum i helgen, efter att äntligen ha kommit iväg och shoppat en fin och smart garderob till henne. Jag blev ju till slut tokig på alla kläder som låg överallt och Sparven verkade inte tycka om att leka i sitt eget rum längre. Så vi satte fast takbågarna på bilen och åkte till Ikea... Efter mycket mätande, trixande och bärande, kom vi hem med en Pax dubbelgarderob i vitlaserad ek. Vi inredde den med en klädstång, två hyllor och fyra fina lådor i ek. Och tänka sig - vi fick plats med ALLA hennes kläder! Och Sparven har m y c k e t kläder... :)

Tyvärr missade vi gångjärnen till dörrarna (informationen kring dessa var väl inte den bästa, så att säga...) så garderoben är inte komplett än. Ni får hålla tillgodo med Ikeas produktbild så länge, så får ni en riktig bild från hennes rum sen när allt är komplett :)

Hur som helst... Efter att vi fått ordning i hennes rum vill hon nu självmant gå upp dit och leka på kvällarna :) Hon pysslar med alla sina leksaker, pusslar, ritar och lyssnar på musik. Precis som det ska vara. Jag är så himla nöjd med alla förändringar som en enda garderob förde med sig i vår tillvaro :)

Sängen fick en ny placering i hörnet vid fönstret. Är det bara jag som inbillar mig eller har hon faktiskt sovit bättre, längre och mer harmoniskt i två nätter? Är det Feng Shui måntro? ;)

På köpet har hon upptäckt "nya" grejer & leksaker i sitt rum, som liksom kom fram i dagens ljus när vi fick ordning. Här kramas hon med sin kaninkudde från Hemtex :)

Fokuserat pyssel ♥

Och så hittade vi ett pussel som vi nu kan lägga undan,
eftersom det var alldeles för lätt enligt Sparven ;)

Sparven har för övrigt kommit in i en ny fas där hon har skippat nappen, är glad, pigg, leker, skrattar och ler - till 98% av sin vakna tid :) Det innebär också att vi är mer synkade med varann, hon och jag. Extra uppskattat en sån här vecka då pappa Martin är bortrest. Om hon har gått igenom en utvecklingsfas, varit allmänt trotsig eller gått omkring med konstant ont i magen i över en månads tid, det får vi nog aldrig veta... Men den här nya fasen är något som gärna får vara länge ♥

Tack älskade lilla Sparv ♥

Kramelurer
Mia

måndag 24 oktober 2011

♥ Stövelgrisar & Tofsviljor ♥

En vän hade lagt upp denna bild på Facebook idag :)

... och Sparvens glada kommentar när hon fick syn på den löd:
"Ha ha ha, titta mamma! Gisen ha dummibubblar! Busig!"

På utvecklingssamtalet på dagis häromveckan fick vi veta att Sparven är jätteduktig på att prata och att hon berättar både vad hon vill och vad hon inte vill för fröknarna... Precis som hemma alltså. Hon har visserligen alltid varit väldigt duktig på att säga vad hon inte vill ;) men de senaste dagarna har hon snarare börjat berätta vad hon verkligen verkligen vill!

Det är extra svårt att stå emot hennes blickar
när hon väldigt väldigt gärna vill ha något ♥

Ikväll sa hon att hon ville ha tofsar i håret innan hon somnade, så jag gjorde två vanliga tofsar... Och då började den söta lilla underläppen darra... "Nej mamma, inte såna tossar. SÅNA!" sa hon då och snurrade med fingret i håret. Så hon sover med flätor i håret inatt :) Och det sista hon sa innan hon somnade var: "Mamma? Elina ha fina tossar..."

Underbara lilla Babbelbubbla ♥

Kramelurer
Mia

söndag 23 oktober 2011

♥ Ultimata bullar & Kalasiga kokosbollar ♥

Sparven och jag satt häromdagen och bläddrade i mina bakböcker... Vi frestades av kladdiga kakor, suktade efter söta cupcakes och jämförde alla bagares bästa bullrecept, för att - förstås - komponera ihop det absolut ultimata receptet på kanelbullar ;) Allt detta för att hitta något passande att bjuda våra gäster på när Sparven fyller 2 år (!) i slutet av November ♥

Till slut hittade vi något i den här nya fina Leila-boken,
som vi tror kommer att bli uppskattat av såväl vuxna som barn ;)

Sparven satt bredvid mig och ritade... Men när hon fick syn på bakverken i fråga så pekade hon direkt på dem och sa lyckligt:
"Där mamma! Elina ha såna!"

Så får det bli... Leila är bara bäst när det kommer till bakning. Och innan kalasen (för det blir förstås både vuxenkalas och barnkalas!) så måste mamma Mia verkligen hinna måla om köksstolarna. Vita ska de ju vara :) Vilket får mig att inse att jag inte har uppdaterat er om renoveringen av köket... Så det ska jag absolut göra!

Min mamma får andnöd och flimmer för ögonen när hon ser att jag placerar mina orkidéer i vanliga porslinskrukor... "De ska stå ljust i glaskrukor!" Men mina orkidéer mår ju faktiskt jättebra i vårt köksfönster... i sina vanliga vita krukor :)

Men jag kommer inte att skriva om köket ikväll... För nu ska jag bara avsluta med att tacka finaste Helena för en trevlig eftermiddag, då hon firade att hon fyllt 25 i veckan, med smörgåstårtor, födelsedagstårtor, hembakta bullar, brownies, kokostoppar och kokosbollar. Jag missade att ta fram kameran under hela kalaset...

... men det var i alla fall en väldigt nöjd Sparv som kom hem ikväll
med magen full av kokosbollar & saft ;)

Det är för övrigt inte ofta man springer på gamla kollegor hemma hos sina vänner och att det visar sig att de dessutom är släkt! Världen är liten :)

Kramelurer
Mia

fredag 21 oktober 2011

♥ Energitankning med tuppar & bullar ♥

Eftersom Sparven sover väldigt oroligt på nätterna just nu, så går vi omkring och är konstant trötta. På Sparven märks det på nappigheten. Mamma Mia blir på dåligt humör, får huvudvärk och orkar inte hålla ögonen öppna på tåget till & från jobbet. (Dags att ta med sig kudden snart tror jag...) Men pappa Martin är Stålmannen. Tur att nån orkar med den rollen ;)

Vi är så tacksamma för det, pappa ♥

Vi försöker faktiskt tanka energi på helgerna, med hjälp av frisk luft, sol och familjetid. I Söndags gjorde vi för första gången ett besök på ÖverJärva Gård. Framför allt för att Sparven skulle få titta på djuren men även för att få en skön dos av höstmys i den färgsprakande naturen.

Sparven & Vovven kikade på fåren genom gärdsgården

Sparven, Vovven & pappa Martin myste i höstsolen

Sparven fick (nästan) välja kläder helt själv på morgonen och blev överlycklig när hon fick ha sin fina vita väst från förra hösten :) De gula/rosa "Dummibubblarna" med Mumintrollet skulle hon gärna ha på sig varje dag om hon fick ;)

"Hallå, är det nån hemma här?"

"Eej Puppen!" :)

"Mamma, får Puppen komma ut och leka?"

"Varför inte?"

"Okej, hej då Puppen!"

På caféet fanns det kardemummabullar som var lika stora som Sparven!

Det var nog både det ena och det andra onyttiga i den bullen...

... för Sparven smaskade och sa "Gott gott gott" ;)

På väg tillbaka till bilen så klappade Sparven sig på magen och sa:
"Bulle! Pappa bära?" ;)

Vi tyckte att det var ett mysigt besök på ÖverJärva Gård... Men trots den goda bullen, så tycker vi faktiskt bättre om Bögs Gård med alla söta djurungar, smådjur, stora traktorer och möjligheterna att få klappa & mata djuren. Om Sparven själv får välja... ;)

Kramelurer
Mia

fredag 14 oktober 2011

♥ Nappiga utbrott & genombrott ♥

Sparven har varit lite nappig på sistone... Så där så att hela världen går under ifall man tar nappen ifrån henne. Även på dagis. Vi förstår inte riktigt varför alla gånger. Så vi har - efter många försök till att ta den ifrån henne både hemma och på dagis - till slut låtit henne ha nappen när hon vill ha den. För vi kan inte principiellt säga: "Nappen har man bara när man sover" om det innebär att hon går omkring och är konstant ledsen & arg. Nappen och vovven är trygghet för henne. Nappen och vovven gör henne nöjd & glad. Och om det är det som krävs just nu så får det vara så. För det är ytterligare en utvecklingsfas. Det går över...

För en skön höstpromenad blir så mycket mer harmonisk
om hon får ha sin napp & sin vovve :)

- "Gumman, kan du ta ut nappen när mamma tar bilden?"
- "Eeeh, nnnääääe"

Men när jag hämtade henne på dagis idag, kom hon springande emot mig och ropade: "Heejjj mamma! Titta! Edila har bubblar (stövlar)!" Utan napp i munnen :) Genombrott! Ingen napp på hela eftermiddagen och kvällen. Hon frågade inte ens efter den när hon hade duschat och fått på sig pyjamasen! Helt underbart att se den vanliga glada Sparven igen. Hon som inte behöver en napp för att se glad ut.

För det är ju trots allt så, att en glad Sparv utan napp är den allra bästa glada Sparven :)

Kramelurer
Mia

måndag 10 oktober 2011

♥ Fascinerande tågpersonligheter & spåniga kraschlandningar ♥

Över vårt lilla radhus råder just nu en stillsamhet som är svår att sätta ord på. Sparven har somnat efter en mysig sjukdag hemma med mamma Mia, eftersom hon lät som en rosslande kaffebryggare när hon vaknade i morse... Men efter att ha sett "På rymmen med Pippi Långstrump" sju gånger och "Tjorven & Skrållan" en halv gång (för hon ville faktiskt se "Pippi idället" och stängde helt sonika av TV´n när hon var less på Skrållans rymmande) så är hon faktiskt mindre hostig ikväll än hon var i morse... Så jag hoppas på en natt med sömn för oss båda. Eftersom pappa Martin är bortrest den här veckan så behöver vi tanka energi när vi kan. Sån energi som man bara får om man lyckas sova en hel natt utan avbrott...

Men med lite perspektiv på det jag just skrev så undrar jag när paret Columbus i USA - som nyligen fick sexlingar - får sova en hel natt nästa gång? ;)
(Bild & info har jag snappat upp hos någon på Facebook)

Hur som helst... TV´n är avstängd en liten stund till. Men klockan nio börjar CSI New York och det missar jag inte. Vattenkokaren har bubblat klart med mitt tevatten och snart piper mikron för att tala om att min vaniljbulle är upptinad. Det är egentid när det är som allra bäst...

(Bilden är tagen ur min gamla blogg,
där jag tyvärr missat berätta var jag hittat den från början...)

Jag har visserligen fått en helt annan form av egentid varje dag i och med mitt nya jobb. I nästan tre timmar... Tid då jag har möjlighet att läsa, sms:a eller prata med vänner & familj i telefon, titta på folk och fascineras över deras klädval eller mat- & sminkvanor... På tåget. Jag har nämligen ca 1½ timmes enkel resa till jobbet på mornarna & kvällarna i form av buss, tåg, tunnelbana & promenad.


Jag kan inte låta bli att fascineras av de unga tjejerna som kommer in i tåget, nyvakna med håret på ända, sätter sig ner, plockar fram den enorma sminkväskan och börjar sminka sig. Varje morgon hoppas jag att jag slipper sitta bredvid en sådan sminkare, för det resulterar alltid i att jag själv sitter på halva min stol eftersom hon behöver platsen för sin väska och sina armbågar...

Lilla hjärtat, vilket bekymmer du slipper i att inte behöva sminka ditt söta ansikte varje dag ♥

Men allvarligt? Vad är det med folk som äter på tåget? Och vad har människor för frukostvanor egentligen?! Jag hade svårt att koncentrera mig på min underbara feelgood-bok häromdagen, då en tjej satt mitt emot mig och knastrade i sig ett helt rör med chips och sköljde ner dem med en stor flaska Cola. Till frukost... En torsdag... Ja, alla är vi olika. Själv vill jag gärna ha min smörgås, min kopp te med honung i och ett glas juice. Hemma i köket. Då är jag nöjd...


Sparven tycker om det mesta men det finns inte mycket som slår fika med någon god bulle... Jag förstår inte varifrån hon har fått det? ;)

Hur som helst... Min bästa tid är nu. När det är lugnt och tyst och jag får en stund för mig själv... Förlåt förlåt min fina make - jag älskar dig och saknar dig ♥ - men ibland är det sååå skönt när det är helt tyst hemma. Till och med kaninen har förstått att han inte ska föra oväsen för stunden. Det är något slags tyst samförstånd mellan honom och mig. Nu sover äntligen den söta lilla terroristen med blonda tofsar - då är det dags för egentid.

Det är inte lätt att vara kanin ibland, när Sparven får för sig att hon vill ha en blå kanin istället för en svart och börjar jaga honom med färgpennor...

Han kan också behöva lite stillsamhet, vår stackars lilla Remi... Han fick dessutom ett högst oväntat besök i sin trygga bur idag, i form av en kraschlandande Sparv som försökte sig på att klättra upp ovanpå... Det gick faktiskt bra för båda inblandade parter men de var rätt chockade båda två. Det var tyvärr inte riktigt läge för mamma Mia att ta fram kameran just då, det hade annars varit lite roligt att föreviga den illtjutande Sparven, som låg raklång i kaninburen med burspån och hö i håret & munnen...

Jag fick ta en bild på Sparven i trappan ikväll innan hon gick och la sig... Konversationen löd:
- "Gumman, vad ska jag hälsa till pappa?"
- "Edila rabbla på aminen" (Elina ramla på kaninen)

Som sagt... En lugn stund behövs en sån här kväll. Nu är min bulle färdig. Dags för CSI.

Kramelurer
Mia

söndag 9 oktober 2011

♥ Rimfrost, bubblar & stora traktorer ♥

Rimfrost. Det var så vackert att det högg till i hjärtat i morse, när jag såg ut över gräset som skimrade av frostglitter. Rimfrost. Ett av mina absoluta favoritord. För alla har väl ord som de tycker mer eller mindre om? På min lista över svenskans vackraste ord står uteslutande sammansatta ord - är det en slump eller finns det någon hemlig förklaring till det? Vad tror ni?

Rimfrost ~ Havsbris ~ Sommaräng ~ Dimslöja ~ Daggdroppe ~ Vinterträdgård ~ Tårtsmula ~ Äppelblom ~ Vårvind ~ Honungsros ~ Strandsnäcka ~ Snökristall ~ Gryningsljus ~ Solregn ~ Frostglitter ~ Månstråle Sparvpuss

Och efter morgonens rimfrost i vår höstträdgård måste jag ändå erkänna att jag längtar lite efter snön som knarrar under skorna... Fast jag känner ju på mig att jag kommer att sitta här om ett halvår och tycka att det räcker med kyla & snö vid det laget igen ;)

Men jag ser ju såå mycket fram emot att få se Sparven vara Lucia på dagis,
i det supersöta Lucialinnet jag beställt åt henne :)

Men det kändes väldigt avlägset med Lucia idag, då vi hade en familjemysdag med besök på Bögs Gård. Sparven är förkyld & hostar men har ingen feber och har dessutom varit på strålande humör hela dagen, så hon sprang runt bland alla djur och talade om för dem hur de skulle låta ;)

Sparven & pappa hälsade på den väldigt nyfikna och sällskapssjuka lilla kalven

Bakom den jättestora traktorn hittade Sparven en fågelkompis...
"Titta mamma - puppen!" :)

"Oooj, stooor tattåår!"

"Giiisen *snarrrk, snorrrrk*"

Hästarna fick mellis när vi var där :)

Det blev massor av pappamys hela dagen ♥

Sparvkärlek ♥

Hej då djuren, tack för idag ♥

Efter ett besök på Stinsen, kom vi sedan hem med några shoppingfynd till Sparven...

Didriksons "Boardman" fleecefodrade regnställ till kalla & blöta
höst- & förvinterdagar på dagis :)

Och så de supermjukt mysfodrade gummistövlarna "Optimist Winter" från Tretorn.
"Nya bubblar" berättade Sparven för pappa när vi kom ut ur affären :)

Tack allra sötaste lilla hjärta för att du varit på ditt allra underbaraste humör och verkligen bjudit på dig själv idag, trots den snuviga lilla näsan ♥

Kramelurer
Mia